Cannabisolie er steget i popularitet, efter at det er blevet lovligt at købe og sælge i Danmark. Flere og flere prøver det, og mange oplever, at det gør dem mere tilpas og afslappede i hverdagen. Men er der nogen ulemper ved at tage CBD-olie? Læs mere om cannabis og dets eventuelle bivirkninger her!

Har du også hørt om CBD-olie? Og har du overvejet at prøve nogle CBD-produkter for at se, hvilken effekt de har for dig? Så er du ikke alene. Der er nemlig flere og flere, der prøver at tage hampeolie. Og antallet af forhandlere og produkttyper er også kun steget inden for de sidste par år.

Men er det sikkert at indtage? Kan du blive høj af det? Og hvordan påvirker det din krop? Det er måske nogle af de spørgsmål, du har. Heldigvis findes der svar, så du kan være velinformeret, når du prøver CBD-produkter for første gang.

Er du nervøs for ulemper ved CBD-olie? Læs mere om bivirkningerne her!

Hvad er cannabisolie?

Cannabisolie findes i flere forskellige varianter, men der findes overordnet set to kategorier:

  1. THC-olie
  2. CBD-olie

THC-olie er ikke lovligt at købe, indtage eller eje i Danmark. THC er nemlig det, der gør, at du kan blive høj af cannabis. CBD-olie er derimod lovligt i Danmark. Her er mængden af THC nemlig så lille, at du ikke bliver mentalt påvirket.

CBD-olie er steget i popularitet i de seneste år. Og mange oplever flere forskellige fordele ved at tage det. Nogle føler, at det hjælper på deres stress og angst, så de føler sig mere afslappede og tilpasse. Andre tager det, fordi de synes, at det lindrer smerter eller lignende gener. Du kan købe cannabis-olie her!

Er der bivirkninger ved at bruge CBD-olie?

Selvom CBD er sikkert at indtage, kan det også have bivirkninger. Heldigvis oplever de fleste kun bivirkninger i starten, og efter den første uges tid plejer de at forsvinde.

Bivirkninger ved hampeolie kan f.eks. være influenzalignende symptomer. Nogle oplever at få hovedpine, kvalme, feber eller ondt i halsen. Og det er helt normalt, da kroppen lige skal vænne sig til produktet. Men hvis du bliver bekymret, eller bivirkningerne varer i længere tid, skal du selvfølgelig stoppe og kontakte din læge.

Sådan undgår du bivirkninger ved cannabisolie

Som sagt er det helt normalt at opleve få bivirkninger de første par dage, hvor du tager cannabisolien. Men du kan mindske din risiko for ulemper og gener. Det kan du gøre ved at følge disse tips:

  • Køb kun fra en godkendt, dansk forhandler – som f.eks. Raw Organics
  • Følg vejledningen for, hvordan og hvornår du skal bruge produktet
  • Overvej en lavere dosering i starten, så din krop kan vænne sig til de ekstra cannabinoider
  • Drik masser af vand – gerne to liter eller mere dagligt

Hvis du følger disse fire råd, mindsker du din risiko for at opleve bivirkninger.

Er du stadig nervøs over at spise hampprodukter? Så kan du også starte med andre typer produkter. Hos Raw Organics kan du f.eks. også få cannabiscremer. Start med en lækker CBD-salve, eller afprøv en fugtgivende ansigtscreme.