Yoga bliver igen sommerens store motionshit

Som du måske ved, så er yoga en gammel aktivitet, der givetvis har over 5.000 år på bagen. Aktiviteten blev oprindeligt udviklet i Indien, men har i de seneste årtier spredt sig til, og samtidig blevet meget populært i, den vestlige verden, herunder også i Danmark.

Danskerne har efterhånden i mange år yndet at dyrke yoga – og tilsyneladende bliver det blot mere og mere populært år efter år. Vi spår, at sommeren 2021 endnu en gang byder på yoga som det helt store motionshit.

Læs med her i artiklen, hvor vi kommer med baggrunden for ovenstående påstand, samt et par gode råd til, hvordan du kommer i gang med yoga. Forhåbentligt kan du blive inspireret til at give sommerens store motionshit et forsøg.

Derfor er yoga ekstra attraktivt lige nu

Efter et års tid med et nedlukket samfund grundet COVID-19, er der ingen tvivl om, at en stor del af danskerne ikke har været gode nok til at få trænet. Traditionel træning kan nemlig være svært for mange, hvis ikke de har adgang til et motionscenter.

Samtidig har et års nedlukning for mange haft negative konsekvenser for deres psykiske helbred. Nogle er blevet opmærksomme på nogle problemer, der altid har været der, mens andre har udviklet problemer grundet manglende samvær eller lignende.

Yoga er fantastisk på den vis, at det kan dyrkes derhjemme i lejligheden, på græsplænen, på stranden og alle mulige andre steder. Det er en motionstype, der kan dyrkes, uanset om man har adgang til et træningscenter eller ej – og vi er ikke i tvivl om, at det er med til at gøre den ekstra attraktiv.

Samtidig er yoga meget mere end bare en motionsaktivitet. Det er også en aktivitet, der kan hjælpe til et bedre psykisk helbred, indre ro og generelt mental stabilitet. For mange af dem, der har haft eller har fået mentale udfordringer, kan det derfor være den oplagte aktivitet at gå i gang med.

Kom i gang med yoga

Det kan være lidt svært at komme i gang med yoga, hvis ikke man ved, hvor og hvordan man skal starte. Hvis man samtidig fortsat er lidt nervøs for sit helbred, og derfor ikke vil samles i for store grupper, så kan man med fordel finde en privat yoga instruktør, der kommer hjem til en og hjælper en godt i gang.

Det er heldigvis dejlig nemt, og der er blandt andet rig mulighed for, at du kan komme i gang, hvis du bor i en storby. Dyrk yoga i Kbh, Århus, Aalborg og mange andre byer – og opnå den indre ro, som vi alle kan trænge til.

Leave a comment