YogaImperiet

Bindevævsmassage

Sådan hjælper bindevævsmassage dig

Bindevævsmassage hjælper med at løsne dit bindevæv og at fjerne de affaldsstoffer, der ophober sig i det. Dermed kan du både slippe af med fysiske lidelser og få det bedre psykisk. De negative følelser kan nemlig føre til, at der ophober sig flere affaldsstoffer i dit bindevæv. Læs mere om det herunder.

Bindevævet sidder i din hud, dine muskler, dine indre organer og dine led. Det er derfor meget vigtigt for, hvordan du har det. I vævet kan der ophobe sig affaldsstoffer, og bindevævet kan blive stift, så det limer to muskler sammen. Dermed får du smerter af det.

Mange mener også, at negative følelser kan ophobe sig i dit bindevæv. Du kender sikkert det med at spænde i kroppen, fordi du er i en situation, som du ikke kan lide. Det, mener nogle, kan føre til, at der kommer til at være flere affaldsstoffer i dit bindevæv.

En bindevævsmassage kan derfor ikke bare give dig et større velvære rent fysisk. Det kan også hjælpe dig til at få et større velvære psykisk.

Lidelser, hvor du har særligt gavn af bindevævsmassage:

Der findes en række forskellige former for lidelser, hvor du kan have gavn af bindevævsmassage. Det er:

  • Strækmærker og cellulitis
  • Piskesmæld
  • Slap hud og rynker
  • Lændesmerter og rygsmerter
  • For meget fedt på arme, lår og mave
  • Smerter i nakke og skulder
  • Åreknuder eller karsprængninger
  • Vejrtrækningsproblemer
  • Hævede ben og dårligt blodomløb
  • Sportsskader og forstuvninger

Forskellige former for bindevævsmassage

Der findes flere forskellige former for bindevævsmassage. Det er dels massage, hvor massøren bruger hænderne, og dels hvor massøren bruger cupping. Derudover skelnes der også mellem, hvor stort et tryk massøren påfører din krop.

En dybdegående massage med hænderne er det, som de fleste forbinder med en bindevævsmassage. Der går massøren ind og prøver at få de ophobede affaldsstoffer ud af dit bindevæv. Massøren kan dog også vælge en blidere approach, hvor vedkommende manipulerer kroppen til at hele sig selv.

Cupping foregår ved, at der bliver sat sugekopper på de områder, som du gerne vil have behandlet. Sugekopperne øger blodgennemstrømningen i området, hvilket hjælper dit bindevæv til at rense ud. Fordi der er øget blodgennemstrømning i området, kan du opleve, at du får blå mærker efter behandlingen.

Bindevævsmassage har ikke kun fokus på kroppen

Mange mener, at en bindevævsmassage ikke kun har fokus på kroppen, men at den også hjælper dig psykisk. Når du bærer rundt på mange følelser, som du undertrykker, eller indestængt vrede, kommer du til at spænde i dine muskler, og der vil ophobe sig flere affaldsstoffer i dit bindevæv.

Dermed kan en bindevævsmasse altså også være med til at give dig et psykisk bedre velbefindende. Når du får løsnet op for de ophobede affaldsstoffer i bindevævet, bliver det nemmere for dig at give slip på de negative følelser.

Overvej at have fokus på en særlig zone

Når du skal til bindevævsmassage, er det altid en god ide, at du overvejer, hvilken zone massøren skal fokusere på. Når du udvælger en zone, frem for en massage af hele kroppen, har massøren selvfølgelig mulighed for at gå mere i dybden med det område.

Hvis du for eksempel har meget cellulitis på lårene, giver det derfor mening, at du beder massøren om at fokusere på det område. Dermed kan der virkelig blive arbejdet igennem med at fjerne de affaldsstoffer, der fører til, at du har fået appelsinhud på lårene. Hvis du ikke har et særligt problemområde, kan du i stedet få en bindevævsmassage af hele kroppen.

Du har altså virkelig mulighed for at bruge bindevævsmassage på mange forskellige måder og at få hjælp til mange forskellige lidelser. Dermed kan du få det bedre både fysisk og psykisk.

bindevævsmassage

Leave a comment