Hvis du ikke kender dig selv, er det svært at tage beslutninger for dig selv. I stedet vil du drive med strømmen uden at tage aktivt stilling til, hvad du kan og vil. Og det kan have en række konsekvenser for dig. Læs her om 3 tegn på, at du mangler selvindsigt, og få gode råd til, hvordan du opnår det!

Forestil dig, at du skal bestemme en rejsedestination for en fremmed. Det kan du ikke, vel? For hvis du ikke kender vedkommende, hvordan skal du så vide, hvad de har lyst til eller brug for? Det samme gælder for dig selv. Hvis du ikke har indsigt i din egen person, kan du aldrig tage de rigtige beslutninger i dit liv. Og så er det svært at blive lykkelig.

Herunder kan du læse om de 3 mest almindelige tegn på, at du mangler selvindsigt. Og hvis du kan genkende det i din egen opførsel, bør du prøve at lære dig selv bedre at kende.

1. Du er i tvivl om dine lyster eller behov

Bruger du altid enormt lang tid på at tage beslutninger, der gavner eller påvirker dig? Og føler du dig ofte helt tom inden i? Det er måske, fordi du ikke kender din egen person godt nok.

Når du ikke kender dig selv, er det svært at afgøre, hvad du har brug for eller lyst til. Derfor bliver det hurtigt svært at tage en beslutning. Og du har måske en tendens til at lade andre gøre det for dig.

2. Du er usikker omkring dine evner og styrker

Får du også en følelse af, at du ikke hører til f.eks. på din arbejdsplads? Eller oplever du en frygt for, at alle opdager, at du faktisk slet ikke er god nok til dit job? Det kaldes ’imposter syndrom’, og er normalt, hvis du mangler selvindsigt.

Når du kender dig selv, ved du, hvad du kan og ikke kan. På den måde bliver du mere selvsikker i dine opgaver. Og det bliver også lettere at bede om hjælp, når du har brug for det.

3. Du sammenligner dig altid med andre

Fanger du dig selv i at efterligne andre? Eller sammenligner du hele tiden din egen person med dem omkring dig?

Hvis du er usikker omkring, hvem du er, vil du kigge på andre for at definere dig selv. I stedet for at kigge indad, bygger du din identitet på, hvad andre gør og kan. Og det kan hurtigt lede til dårligt selvværd og negative tanker.

Få hjælp til at finde dig selv

Lyder disse 3 tegn som noget, du kan genkende? Så har du brug for større selvindsigt. Og du vil også opleve, at det vil gøre en stor, positiv forskel for din hverdag.

Overvej at kontakte en personlig coach til at hjælpe dig. De kan give dig et sikkert rum, hvor du kan reflektere, åbne op og kigge indad. Og det er også nemmere at lære din egen person at kende, hvis du får hjælp udefra.

Så lad ikke dette stoppe dig fra at gøre det, du vil. Få hjælp, og find dig selv igen!