4 muskelgrupper, du bør strække ud hver dag

Dine muskler spiller en afgørende betydning for, at du kan fungere i hverdagen. Og hvis du har haft ømme muskler, ved du også godt, hvor stort er handicap det kan blive. Derfor er det vigtigt, at du beskytter din muskler, og en del af det er at strække dem ud. Læs her, hvilke fire muskelgrupper du bør afspænde mindst én gang dagligt!

Det er desværre ikke altid, at du har tid til at dyrke motion eller yoga i en travl hverdag. Og hvis det fortsætter i længere tid, kan det nemt få negative konsekvenser for din krop. Men ved at lave daglige strækøvelser kan du holde kroppen frisk og smidig – også i stressede perioder.

Derudover vil du ofte kunne mærke en positiv effekt af at strække ud. Du vil mange gange føle dig mere tilpas og have et større overskud. Og så mindsker du risikoen for ømhed og smerter. Specielt hvis du prioriterer de fire muskelgrupper, du kan læse om herunder.

1. Underlivet

Underlivsmusklerne spiller en overraskende stor rolle for dit velvære. Desværre bliver de ofte overset og negligeret, men det er en dårlig beslutning. Underlivet har f.eks. indflydelse på din evne til at holde dig, når du er trængende. Og for stramme underlivsmuskler kan både resulterer i forstoppelse og smerter ved samleje.

Derfor bør du træne din bækkenbundsmuskulatur hver dag – specielt hvis du sidder ned i mange timer ad gangen. Her kan du med fordel bruge kegel-kugler eller en kæmpe dildo til at hjælpe dig.

2. Lænden

I dag sidder vi ned mere end nogensinde før, og det har medført en folkeplage i form af smerter i lænden. Lænden har nemlig ikke godt af at sidde stille i en kontorstol i flere timer. Og af den grund er det et godt sted at starte, hvis du vil begynde på en strækrutine.

Du kan med fordel strække lænden ud flere gange i løbet af arbejdsdagen. Overvej f.eks. at rejse dig én gang i timen og lave en øvelse. På den måde holder du ryggen smidig og smertefri.

3. Brystet

Når du skriver på en computer, holder du kroppen på én bestemt måde. Det kan resultere i, at dine brystmuskler bliver stive og i sidste ende begynder at gøre ondt.

Begynd derfor at spænde af i brystet efter en lang dag i kontorstolen. Det kan du f.eks. gøre ved at strække armen ud til siden og vende kroppen væk, indtil du mærker strækket. Det er en effektiv måde at få løsnet op for de stive brystmuskler.

4. Hasemusklerne

Som alle andre muskler på listen har hasemusklerne heller ikke godt af stillesiddende arbejde. De bliver mindre elastiske og vil føles strammere, f.eks. når du sidder med udstrakte ben. Derudover bliver de lettere skadede i form af forstrækninger eller fibersprængninger, hvis du ikke afspænder dem.

Kan du godt lide at spille fodbold? Eller er du glad for at løbe ture? Så er det endnu vigtigere at være opmærksom på haserne. Ellers ender du med at måtte droppe motionen pga. smerter. Det er nemlig to motionsgrene, hvor smidige haser er en stor fordel!

Afspænding er vigtigt i hverdagen – specielt hvis du arbejder på et kontor. Start med disse fire muskelgrupper, og så er du allerede godt på vej mod større velvære og bedre smidighed!

Leave a comment