5 tegn på, at du måske lider af borderline

Hvis du føler dig urolig og kaotisk, kan yoga og meditation ofte gøre en forskel. Det gælder dog kun, hvis disse følelser ikke er symptomer på et underliggende problem, som f.eks. borderline. Døjer du med impulsivitet, usikkerhed og kaotiske følelser? Læs om 5 tegn på, at du bør blive undersøgt for borderline.

Mange mennesker tyr til yoga og meditation, hvis de føler sig rodløse eller usikre i deres hverdag. Det kan nemlig ofte gøre en stor forskel i din hverdag og hjælpe dig med at opnå en større indre ro. Det gælder dog ikke, hvis du har nogle underliggende problemer bag disse følelser.

Borderline er en af de mest udbredte personlighedsforstyrrelse, og mange går rundt med den uden en diagnose. Det giver en impulsiv adfærd og kaotiske sociale relationer, hvis det er ubehandlet. Derfor har vi samlet 5 gængse symptomer på borderline. Kan du genkende dig selv? Så kontakt en behandler som Michael Søderberg for at blive udredt og få hjælp.

1. Du føler dig rodløs og identitetsløs

Har du svært ved at identificere dine ønsker, mål og præferencer? Eller kan du ikke altid genkende dig selv? En usikker selvopfattelse er et almindeligt tegn på en personlighedsforstyrrelse.

Mange med borderline har svært ved at føle sig hjemme og rodbundne. I stedet føler de sig tomme indeni. Det vil ofte påvirke bl.a. deres relationer til andre, som bliver ustabile.

2. Du opfører dig ofte meget impulsivt

Reagerer du ofte hurtigt på dine umiddelbare impulser og følelser? Det er et klassisk kendetegn på borderline.

Her er impulskontrollen nemlig ofte enormt dårlig. Og det kan give et væld af udfordringer – både i hverdagen og i relationen til andre mennesker.

3. Dit humør har tendens til at svinge

Kan du gå fra at være glad det ene sekund til rasende i det næste? Pludselige vredesudbrud og voldsomme humørsvingninger er også tegn på personlighedsforstyrrelser. Ofte vil reaktionen også virke enormt voldsomt sammenlignet med det, der udløste den.

Det kan virke særligt ubehageligt på andre mennesker. Og i visse tilfælde kan det være ledsaget af en tendens til aggressiv opførsel.

4. Du er bange for at ende helt alene

Har du svært ved at være alene? Døjer du med en frygt for at blive forladt eller svigtet? Mange kan have den følelse, men er den meget voldsom, kan det være tegn på en personlighedsforstyrrelse.

Det gælder særligt, hvis det kommer pludseligt eller resulterer i voldsomme følelsesudbrud.

5. Du døjer med selvskadende adfærd

Det kan være enormt vanskeligt at være i sig selv, hvis du har ubehandlet borderline. Derfor er det heller ikke ualmindeligt at se synlig selvskadende adfærd blandt borderlinepatienter. Destruktiv adfærd bør derfor altid hejse et rødt flag og undersøges nærmere.

Derudover kan det også hurtigt eskalere, hvis det ikke bliver behandlet. Og denne adfærd gør også, at mange med borderline ender med en selvmordsrisiko. Du bør derfor altid søge hjælp hurtigt, hvis du oplever selvskadende tanker eller impulser.

Lyder det som dig? Der findes masser af dygtige behandlere som Michael Søderberg – og du kan få det bedre! Kontakt en af dem for at blive ordentligt udredt og få den rigtige støtte til at få hjælp.

Leave a comment