YogaImperiet

Bekæmp smerterne med yoga!

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til. 

Yoga bliver oftest sat i sammenhæng med åndedrætsteknik og måske ikke så meget i forhold til skader, opstramning og god form. Yoga kan være med til at give dig en indre ro igennem åndedrætsøvelserne, men yoga kan også give dig en mulighed for smidighed, opstramning og derfor give dig en bedre form. Desuden bidrager yoga også til øget muskeludholdenhed.

Mange bruger yoga, når de rammes af skader, da yoga i sig selv ikke belaster kroppen, som løb eller styrketræning i et fitnesscenter vil gøre. Er du derfor ramt af nogle skader lige nu, kan det være, at du skal overveje at tilmelde dig en yogaklasse – eller lave yogaøvelserne hjemme på stuegulvet.

Yoga er godt for både krop og sjæl, og yoga kan forebygge og rette op på skader – men det er heller ikke et mirakelmiddel, så har du nogle svære skader, som du har haft i lang tid, kan det være, at du skal kombinere din yogatræning med en behandling på en smerteklinik.

Behandling med yoga og smerteklinik

En smerteklinik kan både hjælpe dig med at finde årsagen til din skade og hjælpe dig med at løse problemet. Hvis du ud over behandlingen ved en smerteklinik sørger for at dyrke yoga ved siden af, burde du kunne forebygge og styrke det skadede område.

Smerteklinikken kan derfor hjælpe dig med nogle anderledes øvelser, og de kan hjælpe med en behandling af området. Yoga kan hjælpe til området omkring skaden, hvor du kan træne de omkringliggende muskler igennem forskellige øvelser – og strække kroppen ud, så der kommer godt gang i blodcirkulationen.

En kombination af yoga og smerteklinik kan derfor være din redning, hvis du har en slem skade og derfor mange smerter. Dette kan eksempelvis være et piskesmæld eller diskusprolaps, som er meget smertefuldt. Når du indgår i en kombination, er det vigtigt at fortælle din behandler, at du dyrker yoga ved siden af – måske behandleren har nogle øvelser, som du kan kombinere med din yogatræning.

Yoga som nybegynder – Hvad skal du tænke over?

Det er sjældent, at man får skader af yoga, hvorfor det også er en god form for motion, hvis du eksempelvis er lidt ude af træning. Du bruger nemlig din egen krop til yoga, og din krop vil typisk have nogle begrænsninger, som er meget svære at overskride, hvorfor det er en ’sikker’ form for sport.

Du bruger din egen vægt til mange af øvelserne, og øvelserne er altid lavet sådan, at du kan bygge videre på dem. Det betyder, at når du kan lave en øvelse, så kan du bygge mere på øvelsen. Jo mere du bygger på, jo sværere og hårdere bliver det. Men på den anden side vil det også gavne din krop, da det betyder, at dine begrænsninger også rykkes.

Yoga er godt til at forebygge skader, idet man bruger kroppen på anden vis. Du laver langsomme og kontrollerede bevægelser, hvilket gavner din udholdenhed og muskulatur uden at overbelaste kroppen.

Leave a comment