Formålet med yoga er ikke blot at blive mere smidig og mindske rygsmerter. Centralt inden for yoga er også ønsket om en større ro og et bedre energiflow i kroppen. Men det kan være svært at opnå, og yoga er ikke altid nok. Derfor er flere yogaentusiaster begyndt at kombinere deres yogapraksis med healing – og det kan du også.

Definitionen på healing står ikke skrevet i sten nogen steder. Healing kan være mange forskellige ting. Derfor kan det også hjælpe dig på flere måder.

Det er baseret på tanken om, at din livsenergi strømmer igennem din krop i bestemte baner eller strømme. Hvis du har det dårligt, enten fysisk eller mentalt, kan det skyldes ubalancer i din krops energisystem. Det vil sige, at der f.eks. er blokeringer, der forhindrer din livsenergi i at strømme frit.

Der er flere og flere, som har fået øjnene op for de muligheder, som healing giver. Og hvis du er yogi, kan det være et godt supplement til dine yogaøvelser.

Healing arbejder med energier

Hvis du døjer med enten fysiske eller psykiske smerter, vil en healer mange gange kunne hjælpe. De kan hjælpe dig med at fjerne for de blokeringer, du har i kroppen.

Healeren kan desuden hjælpe dig med at forstå dine blokeringer. Ofte er det overordnede mønstre eller temaer i dit liv, som giver blokeringerne. Det betyder også, at selvom healeren kan løsne blokeringerne, kan de komme igen, hvis du ikke behandler ondets rod.

Målet med healingen er at rense din krop og genoprette livsenergiens flow. Det kan ligesom meditation og yoga give dig mere ro – både fysisk og mentalt. Derfor er det heller ikke kun brugt af mennesker med konkrete fysisk eller mentale problemer. Selvom du føler dig rask, kan du nemlig sagtens have gavn af en session.

Flere former for healing

Som nævnt er det svært at definere healing. Det kan nemlig være mange forskellige ting, og der er også flere former for healing.

Fælles for dem alle er, at de har et holistisk menneskesyn. Det vil sige, at de ikke ser på krop og sjæl som to separate ting. Tværtimod ser de det fysiske og det sjælelige som to ligeværdige dele af mennesket. Og det betyder også, at de behandler begge dele.

En af de mest populære former for healing er Reiki. Det er en naturlig helbredelsesmetode, som stammer fra Japan. Healere, som praktiserer reiki, bruger hænderne til at reducere din stress og få dig til at slappe af. De mener, at når du er rolig og afslappet, kan din krop nemmere helbrede sig.

En anden populær healingstype er zoneterapi. Her arbejder healeren udelukkende med dine hænder, fødder og ydre ører. De mener nemlig, at de ved at trykke specifikke steder på f.eks. hænderne, kan ramme andre steder på kroppen. Det kan frigive healende energi og løsne op for spændinger.

Alt efter hvilke problemer, du gerne vil have hjælp til, kan forskellige former for healing hjælpe. Derfor er det altid en god idé at kontakte en erfaren healer og spørger dem til råds.

Fungerer godt sammen med yoga

Yoga handler for mange om at få mere ro i kroppen. Det er afslappende, og det hjælper dig med at komme i kontakt med hele din krop. Derudover er det gavnligt for dine led og muskler, og det kan mindske f.eks. ryg- og nakkesmerter.

Men det kan være en god idé at supplere dine yogaøvelser med andre ting. I lang tid har meditation og mindfulness været de foretrukne valg for yogier. I de seneste år har healing dog vundet mere og mere frem.

Fordelen ved healing er, at du bliver guidet igennem det af en healer. De kan hjælpe dig med at lokalisere indre blokeringer og problemer. Og så kan de hjælpe dig med at få løsnet op og slappe af. Det kan nogle gange løse problemer, der ligger dybere, og som du ikke kan ramme med dine yogaøvelser.

En anden grund til at healing og yoga fungerer godt sammen er, at begge dele er baseret på et holistisk menneskesyn. Det vil sige, at fokus ligger på både krop, sind og sjæl. Og det er gavnligt, da de tre ting ofte påvirker hinanden. Hvis du f.eks. har ondt i nakken, kan det øge dit stressniveau og din frustration – og omvendt!

Så mangler du et supplement til dine yogaøvelser? Overvej at tage kontakt til en healer, og se, hvad de kan hjælpe dig med.