I dag er den triste sandhed, at mange danskere har rigtig svært at sove om natten. Og søvnproblemer er bestemt ikke noget at kimse ad. Der er nemlig ikke nogen, der kan holde til at sove dårligt i for lang tid ad gangen. For det første er det selvfølgelig ikke rart at gå og være træt hele tiden, men mangel på søvn kan også have alvorlige konsekvenser for dit helbred. Det kan for eksempel skade dit immunforsvar, og derfor er det afgørende at gøre noget ved problemerne en gang for alle. Og her kan en kugledyne være en rigtig god investering.

 

Søvnproblemer

Det kan være rart at få nogle tal på, hvor stort problemet med søvnbesvær egentlig er. Kigger man på data fra Den Nationale Sundhedsprofil fra 2017, er billedet dog noget nedtrykkende. Næsten 46% af danskerne lider af søvnbesvær, og her er 14% af dem vel at mærke meget generede af deres problemer. Hvis du lider af søvnproblemer, er du altså langt fra den eneste. Men den gode nyhed er, at der selvfølgelig er hjælp at hente.

 

Hvorfor sover vi dårligt?

Det er vigtigt at sige, at der ikke er nogen løsning på søvnproblemer, der fungerer for alle – der kan nemlig være meget forskellige årsager til, at vi sover dårligt. For nogle mennesker er årsagerne fysiologiske, for eksempel hvis man lider af søvnapnø. Men for andre mennesker er problemet i højere grad mentalt, og derfor er det vigtigt at kigge på individuelle løsninger, når det kommer til søvnproblemer. Nogle mennesker vil måske have fordel af at snakke med en læge eller psykolog, mens det for andre er tilstrækkeligt at lave nogle mere afslappende aktiviteter inden sengetid.

 

Hvad er en kugledyne?

En kugledyne er kendetegnet ved, at den lægger sig tungt rundt om dig og afgrænser din krop. Du kan altså tænke på kugledynen som et dejligt, varmt knus. Det kan virke meget beroligende på dine muskler, og derfor bliver det oftere nemmere for dig at falde i søvn. Hvis du døjer meget med tankemylder om aftenen, kan dynen også hjælpe dig med at komme ud af dit hoved og ned i din krop. Kugledynen øger nemlig din kropsbevidsthed, og det kan være rigtig nyttigt, hvis du sidder fast i en masse mere eller mindre behagelige tanker.

 

Forskellige typer af kugledyner

Der er en række forskellige kugledyner på markedet, som kommer med hver deres fordele og ulemper. Hvis du ønsker en dyne, der er meget tung, kan du for eksempel købe en model med ekstra meget vægt i. En tommelfingerregel er dog, at dynen som regel skal veje omkring 10% af din kropsvægt. Hvis du vejer 80 kilo, skal du altså gerne finde en kugledyne på cirka 8 kilo. Men dette afhænger selvfølgelig helt af dine egne præferencer, og der findes heldigvis en rigtig god artikel, som kan guide dig i dit valg af kugledyne. Læs artiklen på sengeguruen.dk og bliv helt klar til at købe din nye kugledyne.

 

Kugledyner mod angst

Alle mennesker kan få glæde af kugledyner, men det er især mennesker, som er på autismespektret eller har ADHD-diagnoser, som bruger dem. For mennesker med angst kan kugledyner dog også være en stor hjælp. Kugledynen stimulerer nemlig vores sanser, og det kan skabe en stor følelse af tryghed. Hvis du lider af angst, kan det altså være en rigtig god idé at investere i en kugledyne. Det er nemlig meget nemmere at komme igennem hverdagen, hvis man rent faktisk er i stand til at sove ordentligt om natten.

 

Suppler med noget yoga

Selvom kugledyner er helt fantastiske for dig, der ønsker at sove bedre om natten, så er dynen måske ikke helt nok til at sende dig afsted til drømmeland. Derfor kan det være en god idé at supplere din nye dyne med noget yoga. Yoga handler nemlig ikke kun om at kunne lave vilde stræk og styrke musklerne – en lige så vigtig del af det er den ro, som yoga kan give til et menneske. Du kan heldigvis finde masser af gode yogaøvelser, som netop har til formål at få dig til at slappe af. De er ideelle at lave inden sengetid, så du forhåbentlig kan sove bedre om natten.