Det er sundt og godt for både krop og sjæl, hvis du holder dig i form og aktiv hele livet igennem. Yoga er blot én af de mange gode ting, du kan gøre for at have et aktivt liv. Her har vi samlet 4 gode råd til dig, der ønsker at være sund og aktiv i hverdagen.

1. Hold dig aktiv for dit helbreds skyld

Der er ingen tvivl om, at det er nødvendigt at holde sig i form, hvis man vil have et sundt og godt helbred helt ind i alderdommen. Med et aktivt liv kan du slippe for mange af de problematikker og livsstilsygdomme, der fylder for rigtig mange danskere.

Tommelfingerreglen er 30 minutter dagligt med pulsen oppe, men hvordan, du kommer i mål, er helt op til dig. Det er nemlig bedst, hvis du kan finde noget, du holder af, der samtidigt får kroppen i gang og pulsen op.

2. Afprøv nye og spændende udfordringer

Hvis du kører sur i de daglige rutiner for dit aktive liv, kan det anbefales, at du afprøver nye og spændende udfordringer. Om det er at kaste dig ud i salsadans, tage skibriller på og styrte ned at pisterne eller starte i en roklub er op til dig.

Det er både godt for dit mentale og fysiske helbred at holde dig aktiv, men at afprøve nye ting kan være en vej til spændende oplevelser og fornyet energi.

3. Få professionel hjælp til dine skavanker

Med tiden og alderen vil du ofte opleve, at der opstår små skavanker og smerter. Det er en naturlig del af, at kroppen er blevet brugt og dermed slidt eller skadet. Dog kan du undgå mange af disse aldersbetingede skavanker ved at holde dig i form og pleje din krop.

Har du allerede smerter, kan det anbefales at søge professionel hjælp. De kan nemlig give dig behandlinger eller øvelser, hvor du eksempelvis kan få behandlet dine rygproblemer hos Body-sds.

4. Hold styr på dine aktiviteter

For nogle kan det være supermotiverende, hvis de løbende kan følge deres udvikling. I dag kan du få et utal af hjælpemidler, der tracker dine aktiviteter. På den måde kan du let og enkelt vurdere dine egne fremskridt og muligheder for udvikling.

Du kan blandt andet få smarte armbåndsure. Disse ure kan holde styr på hele din dags aktivitet, så du let får det forkromede overblik.