Få livet tilbage igen med en misbrugsbehandling

Går du også med et misbrug af for eksempel alkohol eller generel afhængighed. Så kan det være en rigtig god ide at opsøge noget hjælp i form af en misbrugsbehandling, så du kan komme på rette vej igen. Det kan nemlig være rigtig svært at komme ud af et misbrug eller en afhængighed på egen hånd, og derfor kan det ofte være nødvendigt med en misbrugsbehandling, hvis man gerne vil ud af sit misbrug eller sin afhængighed igen. Læs med her og find ud af, hvad en misbrugsbehandling kan gøre for dig.

Til dig der gerne vil i misbrugsbehandling hjemme

Rigtig mange tænker helt automatisk på et afvænningscenter, når man siger misbrugsbehandling. Men faktisk behøver du ikke stoppe dit liv og bo et helt nyt sted med en masse nye mennesker, når du skal i misbrugsbehandling. Du kan nemlig sagtens få en ambulant misbrugsbehandling, som betyder, at din behandling foregår, mens du stadig kan være tæt på din familie og dit arbejde i hverdagen. Her kan du for eksempel være en del af en behandling som foregår tre aftener om ugen, og du kan faktisk ringe ind helt anonymt.

Afhængighed er faktisk en sygdom

WHO (World Health Organisation) har faktisk anerkendt alkoholisme og afhængighed som en sygdom, og en sygdom skal selvfølgelig behandles. Her med en misbrugsbehandling. Hvis sygdommen først bliver aktiveret, vil den som ubehandlet udvikle sig til at være kronisk, og den vil samtidig udvikle sig progressivt. Tidligere genforskning har også bevist at sådan en sygdom kan være arvelig, så du skal faktisk være ekstra opmærksom, hvis du kender til andre i din familie med afhængighed eller alkoholisme. Husk også at det ikke kun er selve den person med et misbrug, som kræver hjælp. Et enkelt familiemedlem eller ven med et misbrug kan faktisk påvirke alle omkring personens liv negativt, og det vil påvirke resten af familiens relation og liv negativt. Så husk også at opsøge hjælp, hvis du er pårørende til en med et misbrug eller med en afhængighed. Det vil du virkelig blive glad for.

Derfor skal du blive behandlet

Hvis du stadig er lidt i tvivl om, hvorvidt du skal blive behandlet eller ej med en misbrugsbehandling, får du lige nogle gode fakta her. For det første viser masser af erfaring, at hvis man først har udviklet et misbrug eller er i nærheden af en, som har et misbrug eller en afhængighed, skal man søge professionel hjælp. De fleste kan nemlig ikke klare selv at komme ud af deres misbrug. Og det har virkelig ikke noget med viljestyrke eller noget andet at gøre, når det gælder om at man skal søge hjælp. Det skyldes faktisk, at et misbrug er så afhængighedsskabende, at man simpelthen ikke selv kan styre ens afvænning med en misbrugsbehandling. Sundhedsstyrelsen anslår faktisk, at over 550.000 danskere har et skadeligt forbrug af alkohol, og at rigtig mange desværre er misbruger af stoffer og andre stemningsændrende midler i dag. Derfor: kom i misbrugsbehandling, og få livet tilbage igen.

Leave a comment