YogaImperiet

Guidet meditation kan være et redskab mod stress

Har mindfulness og andre former for meditation en berettigelse, når målet er at få bugt med stress? Svaret er måske, for meditation er ikke altid den optimale fremgangsmåde, da det i fx arbejdsmiljøer fyldt med stressfaktorer (for kort tid, for mange opgaver, uklarhed om egne opgaver osv.) er mere oplagt at se på disse ting først. Men sindet kan måske afspændes med simple meditationsteknikker.

Meditation er en vigtig teknik inden for mentalhygiejne

Ønsker du indsigt i, hvordan ledere og medarbejdere i din virksomhed kan bruge meditation til at tage brodden af de tankemønstre eller den følelse af udbrændthed, de går rundt med, så kan du fx booke en erhvervspsykolog til guidet meditation, hvor I alle prøver det. Forud for sådan en seance kan de tilstedeværende måske også lære andre teknikker til mentalhygiejne, der kan vise sig nyttige.

Kender alle hinanden på arbejdspladsen? Overvej guidet meditation

Så har du en (evt. lille) arbejdsplads, hvor I alle kender hinanden og er trygge ved at bruge en aften på at meditere i hinandens selskab, hvorfor så ikke booke en erhvervspsykolog med erfaring inden for meditation til at facilitere det? Psykisk trivsel opstår ved mødet mellem fysiske omgivelser med overkommelige arbejdsopgaver og mentale redskaber til bearbejdelse af evt. stressende oplevelser.

Hvad ellers kan en erhvervspsykolog hjælpe med?

Lyder meditation lidt for finurligt til din smag, har du stadigvæk andre gode grunde til at ville tage fat i en erhvervspsykolog. De kan se på din virksomhed og oplyse dig om, hvilke ting du kan ændre på for at give ansatte et mindre stressende arbejdsmiljø. I øvrigt kan de hjælpe med dig at formulere og med at implementere en trivselspolitik, hvor fokus på ansattes mentale velvære er sat i højsædet.

Tyder det på, der er problemer med det psykiske arbejdsmiljø? Kontakt en erhvervspsykolog.

Leave a comment